Vanliga missar man gör vid en flyttstädning

Vanliga missar man gör vid en flyttstädning

När det väl är dags att flytta så är flyttstädningen en stor del av det hela.

Bor man i lägenhet så är flyttstädningen väldigt viktig att göra och görs det inte ordentligt så finns det en risk att hyresvärden får anlita en städfirma som tar hand om det.
Det är bättre att anlita en firma man själv har valt för flyttstädning Vasastan så har du möjligheten att dra av det genom rot avdraget om man redan från början vet med sig att man inte kommer hinna att göra flyttstädningen ordentligt.

Rengöring av spisen är det många missar  där det inte bara är ugnen, plattorna och framsidan som ska rengöras utan även baksidan och sidorna. Man måste dra ut spisen så man kommer åt baksida av spis samt utrymmet där den stått. Använd rikligt med fettlösare eftersom det är till största delen fett som finns där.

Skåprengöring är vi alla överens om att det behöver torkas ut men även ovanpå skåpen behöver det torkas. I ett kök så är det ofta lager av damm och fett ovanpå vartannat som är energikrävande att få bort. Ett bra tips är att direkt när man flyttar in på nytt ställe så ska man klä ovansidorna med plastfilm, på så sätt är det bara att dra av plasten och kasta när det ska flyttstädas och torka av lite enkelt efteråt.

Fönster kan vara lite knepiga då dom inte bara behöver putsas på in och utsida men även ska öppnas upp och putsas mellan rutorna. Du kan med fördel putsa fönsterna några dagar i förväg eller anlita någon för fönsterputs Vasastan om du inte är bekväm med att putsa fönster eller inte lyckas få ett bra resultat.

Elementen är dammsamlare som många glömmer att rengöra bakom och även här kan det finnas damm som satt sig i flera lager på grund av kondens.

Golvbrunnen i badrum och våtrum ingår i flyttstädningen, tyvärr brukar det vara illaluktande hud och hårrester som ligger där. Ta ett par gummihandskar och kasta skräpet i en soptunna och inte i toaletten, det ligger samlat där av en anledning för att det inte ska gå i avloppet.

Många hinner inte med flyttstädningen och allt fler anlitar ett företag som tar hand om flyttstädning Stockholm eller vilken del av landet du nu finns i.