För- och nackdelar med eldrivna fordon

För- och nackdelar med eldrivna fordon

Om man går i valet och kvalet av att köpa in en ny bil, eller nya fordon till sin arbetsplats, finns det många faktorer att tänka över. Vilken storlek ska fordonet ha? Vilken kapacitet behöver man? Ska det vara drivet av bensin eller el?

Det finns mycket att tänka på men just drivmedlet kan vara en av de största. Idag väljer allt fler att köpa elfordon vilket är bra för miljön i det långa loppet. Men vad finns det för andra för- och nackdelar med eldrivna fordon? Vi har listat några!

Fördelar

En av fördelarna med eldrivna fordon är såklart att de är bättre för miljön. Men utöver miljöaspekten är de oftast säkrare att köra än vad andra fordon är, då de inte riskerar att börja brinna lika lätt som bensindrivna fordon.

Eldrivna fordon är dessutom effektivare, och de kostar mindre att bruka då man slipper betala för dyr bensin, såväl som miljöskatter som tillkommer för fordon som är drivna av bensin. Att välja Goupil G6 eller andra elektriska arbetsfordon för verksamheten är smart om man värnar om miljö, plånbok och tid.

Nackdelar

Nackdelarna med eldrivna fordon är såklart att de har en begränsad räckvidd och en laddning inte räcker lika länge som en full tank. Eldrivna fordon har dessutom ofta lithium och andra farliga batterier i sina motorer, vilket också kan vara farligt för miljön. Och trots att man sparar pengar under årens gång med ett eldrivet fordon, är inköpspriset mycket dyrare än vad ett bensindrivet är.

Valet av drivmedel beror alltså helt och hållet på vad man behöver fordonet till. Men i takt med att tekniken går framåt, kommer även eldrivna fordons nackdelar att minska. Som företag kan det vara klokt att redan nu gå över till el – det är ju trots allt framtiden, eller hur?