Nikotinpåsar, är det framtiden?

Nikotinpåsar, är det framtiden?

Snusar du och har hört talats om nikotinpåsar?
I en värld som hela tiden förändras och utvecklas framåt så måste även våra nikotinprodukter som vi använder utvecklas.
Den korta beskrivningen av nikotinpåsar är att det helt enkelt är snus utan tobak men som har både nikotin och god smak.
Nikotinpåsarna är ett populärt alternativ till cigaretter och vanligt snus där allt fler upptäcker fördelarna och går från det gamla till det nya.
Lyft är ett märke med många populära och annorlunda smaker.

Nikotinpåsar ingår i kategorin snus som kallas ”All White” vilket innebär att prillorna är helt vita och är utan missfärgningar.
För dom som vill sluta röka så är nikotinpåsar ett bra alternativ som gör det lätt för rökavvänjning.
På grund av den stora variationen av smaker så är det lätt att man fortsätter med nikotinpåsar när man slutat röka.
Dom små påsarna som man lätt kan stoppa under läppen är diskreta och kan användas när man vill i princip.
Velo koncentrerar sig på smaker innehållandes mint på olika sätt.

Det finns många som slutat röka med hjälp av snus där andra nikotinalternativ gått bet.
Nikotintuggummi och plåster fungerar inte för alla men nikotinsnus fungerar för dom allra flesta.
All White betyder inte alltid att produkten är tobaksfri utan det kan innebära lite olika, i vissa fall kan det betyda att det finns behandlad tobak som är typ tvättad så den blir vit.
Detta påsar med behandlad tobak håller sig vita både före och efter användning och är inte alls samma sak som nikotinpåsar.
On! Har lite svagare prillor som passar bra för rökavvänjning.

Det finns både torra och fuktiga nikotinpåsar som ser ut som helt vanlig snus fast den är helt vit och påsarna är lite mindre.
Nikotinhalten kan variera rätt kraftigt och dessa finns i en mängd olika smaker så om man blir trött på en smak så är det lätt att prova en ny smak.
Många som snusar nikotinpåsar varierar sig gärna med flera olika smaker under veckans gång, det är inte ovanligt att man har med sig två eller flera olika smaker med sig så man kan variera sin snusning. BLCK Blueberry är en intressant smaksättning av mogna blåbär.

Nikotinpåsar känns som helt vanlig snus under läppen och tack vare det mindre formatet och att dom är lite torrare så rinner dom inte lika lätt som vanlig snus.
Det finns snus från 3 mg/g nikotin upp till 50 mg/g så det finns snus för dom som brukar ta två eller flera prillor per tillfälle.
Är man van att ta en näve lössnus för att känna av en snabb effekt så kan det vara överraskande hur potent en nikotinpåse kan vara.

Det finns något för alla när det gäller snus och snusbesläktade produkter.
Är man förespråkare för minskning av tobaksskador och vill att folk ska sluta och röka så är nikotinpåsar och liknande nikotinprodukter ett bra alternativ.
Tyvärr får tobaksfria produkter negativa reaktioner och detta måste man inse att dessa produkter är till för dom som antingen vill sluta röka eller känna nikotinkick utan tobakens skadliga effekter. Dom flesta som prövat BLCK Cola har blivit positivt överraskade av den goda smaken av Cola.

Snus är förbjudet i många länder eller har hög skatt så nikotinpåsar kan vara ett bra alternativ för människor i dessa länder.
Att stoppa in en prilla under läppen är alltid ett bättre alternativ än att behöva gå ut och röka oavsett om det är dåligt eller bra väder.
Man slipper dessutom doften av rök och man stör inte sin omgivning, allt fler människor upplever fördelar med att gå över till nikotinpåsar.

Där nikotinpåsar har blivit tillgängligt i handeln så väljer allt fler att fimpa för gott och snusa istället.
Det innebär bättre folkhälsa och fler får möjlighet till att leva ett bättre liv genom att ta en BLCK Watermelon istället för en cigarett.
Andelen användare av nikotinpåsar växer snabbt och kommer troligen att ta över stor del av snusförsäljningen i framtiden men kommer inte att ta över helt.
Men det är ju konsumenterna som styr vad som erbjuds i våra butiker och vad fabrikerna tillverkar, dom produkterna som säljs bäst är ju såklart det som det kommer att synas mest av i hyllorna.
Nya produkter och tillverkare dyker upp regelbundet med nya smakvarianter och styrkor som lockar nya användare till sig.

Swedish match som tillverkar mycket snus med tobak och som ligger bakom många klassiska smaksättningar har med gett sig in på marknaden med nikotinpåsar där General är först ut med samma styrka och smak som originalet. När det gäller olika smaker på snus så har man en hel del att välja mellan, det finns klassiska smaksättningar och en hel del nya.

Mint är överhängande den smaksättningen som det finns mest av både som rena smaker och tillsammans i kombination med andra, prova BLCK Cold Mint och prova du med.
Den kylande effekten som mint ger är något som dom flesta eftersträvar i sin snusning och det ger en väldigt frisk smak i munnen.
Är man ute efter en frisk smak i munnen när man snusar så kan man kika på sortimentet som Ace Superwhite erbjuder.
Eftersom nikotinpåsen har en relativt neutral smak så möjliggör detta smaksättningar man inte tidigare kunnat föreställa sig, Shiro har några intressanta smaksättningar där man baserat smakerna på klassiska och populära drinkar som bland annat Piña Colada och Mojito.

Nikotinpåsar har en hel ny värld att erbjuda så frågan är om världen är redo att följa med i förändringarna.