Vintern närmar sig med stormsteg

Vintern närmar sig med stormsteg

Oavsett om du tycker om det eller inte är vintern på väg och det innebär att det snart är dags att byta däck på bilen. Och det är alltid bäst att lämna in bilen till en bilverkstad Göteborg. Eftersom de kontrollerar däcken ordentligt för dig.

Fördelar med att lämna in bilen för däckbyte

Tycker du att det är onödigt att lämna in bilen för däckbyte Göteborg? Det är trots allt inte så svårt att göra det själv. Men en bilverkstad Göteborg kontrollerar däcken för dig. Eftersom det är extremt viktigt att däcken är fräscha och mönsterdjupet tillräckligt för att klara en hel vinter. Visst kan du kontrollera däcken på egen hand. Men en mekanikers erfarna ögon hittar saker du själv inte ser. Vilket faktiskt kan rädda livet på dig om underlaget på vägen oväntat blir isigt.

Nästa fördel du kan njuta av när du lämnar in bilen för däckbyte Göteborg är däckförvaring. En återkommande och lojal kund kan alltid få lite rabatt när det gäller däckförvaring. Och om du bor i lägenhet är det smartast att betala en liten summa för däckförvaring istället för att bära in däcken i ett litet förråd.

Byt däcken i tid

Något som vi alla är skyldiga till är att byta däcken lite försent. Vilket innebär en stor risk du själv tar. Samt en risk du utsätter andra för. Undvik långa köer hos bilverkstaden när du ska byta däcken och byt dem i tid detta år.

Var år kommer både is och snö helt oväntat över natten och det är verkligen inte smart att vänta till sista sekund med att byta till vinterdäck. De allra flesta olyckor under denna tid sker just på grund av att däcken inte blivit bytta i tid. Gör det smarta valet för din egen säkerhets skull.

Byt dina däck hos Grimbos!